مدیرکل اداره حوادث و بلایای سازمان اورژانس مطرح کرد:

فعالیت ۶۰۰ بیمارستان فرسوده در کشور

فعالیت ۶۰۰ بیمارستان فرسوده در کشور
تاريخ:ششم بهمن 1401 ساعت 11:44   |   کد : 25896   |   مشاهده: 3024
مدیرکل اداره حوادث و بلایای سازمان اورژانس کشور گفت: اکنون ۶۰۰ بیمارستان در کشور داریم که در شرایط فرسوده در حال فعالیتند که ظرفیتی حدود ۱۰۰ هزار تخت را به خودشان اختصاص داده و سرمایه‌گذاری در آن اعتبارات بالایی می‌خواهد.
به گزارش ایران پزشک، شیوا یوسفیان در همایش روز جهانی آموزش افزود: سالانه جامعه جهانی بیش از ۳۰۰ مورد انواع مخاطرات و حوادث را تجربه می‌کند. به طوری که این حوادث سالانه یک درصد از مرگ‌ها و آسیب‌ها را به خودش اختصاص می‌دهد. در عین حال تنها مخاطراتی که ما با آن‌ها مواجهیم، فقط حوادث طبیعی نیستند، بلکه انواع مخاطرات از جمله مخاطرات انسان‌ساختی را تجربه می‌کنیم که سهم قابل توجهی را به خودشان اختصاص می‌دهند.

وی بیان کرد: ایران در قاره‌ای قرار گرفته که بالاترین سهم مخاطرات را در بین قاره‌ها به خودش اختصاص داده است. در طول ۲۰ سال گذشته ۷۰ درصد حوادث در این قاره بوده است. بسیار از حوادث طبیعی صحبت می‌شود، اما باید بدانیم که حوادث طبیعی در کشور ما در سال ۱۴۰۰ سهمی یک درصدی داشت، اما حوادث انسان‌ساخت که شامل انفجارها، مسمومیت‌ها، آتش‌سوزی‌ها است، سهم بیشتری داشته‌اند.

یوسفیان ادامه داد: در انواع حوادث طبیعی زلزله‌ها، طوفان‌ها و سیلاب‌ها بیشترین سهم را در ایران دارند و در حوادث انسان‌ساخت هم حوادث ترافیکی و آتش‌سوزی و مسمومیت‌ها را داریم. بحث حوادث ترافیکی دغدغه همیشگی حوزه سلامت بوده و سالانه بیش از ۱۶ تا ۱۷ هزار فوت را داریم و به نوعی مراکز بیمارستانی و پیش‌بیمارستانی در این حوزه درگیر می‌شوند. آنچه مشخص است، این است که اگر بتوانیم درک خطر افراد و دانش‌شان را نسبت به این نوع مخاطرات افزایش دهیم، قطعا می‌توانیم به نوعی پیشگیری کرده و تاثیرات مخرب این مخاطرات را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه بحث آتش‌سوزی یکی از معضلات مهمی است که با آن مواجهیم، اظهار کرد: باید روی بحث‌های کاهش خطر سرمایه‌گذاری و به آن توجه کنیم. در عین حال کشور با توجه به اقلیمی که دارد در معرض انواع مخاطرات طبیعی و انسان‌ساخت است. بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی ما در مجاورت گسل‌ها هستند و اکنون هم که ساخت و سازها انجام می‌شود، بر ساخت و ساز ایمن توجه نمی‌شود. هر چقدر روی تاب آوری سرمایه‌گذاری کنیم، آسیب‌پذیری را کاهش می‌دهیم. باید توجه کرد که اکنون مراکز ما عموما آسیب‌پذیری بالایی دارند.

پایان پیام/

https://iranmd.com/News//25896
Share

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان