رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
به گزارش ایران پزشک، قباد مرادی در یک برنامه رادیویی درباره ویروسهای تنفسی شایع این روزها افزود: برای رصد بیماریهای تنفسی در کشور سیستمهایی وجود دارد و ضروری است که برای بیماریهایی مانند آنفلوآنزا و کووید ۱۹ رصدهایی داشته باشیم که بر همین اساس، نمونههای مشکوک بیماریهای تنفسی از سراسر کشور گرفته شده و به آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت آمده و مورد آزمایش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: این نوع از آنفلوآنزا نوع A و N1H1 و آنفلوآنزای فصلی است. فقط کشور ما با این ویروس مواجه نیست و در بسیاری از کشورها با این نوع از ویروس آنفلوآنزا مواجه هستند.
مرادی بیان کرد: این ویروس علاوه بر علائم تنفسی، علائمی مانند سرفه، گلو درد، آب ریزش بینی، بدن درد، سر درد، کوفتگی نیز دارد و در برخی موارد علائم گوارشی مانند اسهال نیز مشاهده میشود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: از بیماریهای تنفسی در سرپایی و بستری، نمونه گیری شده و از ۲۱ عامل بیماریهای تنفسی تلاش میشود که هر نمونه آزمایش شود و در این یافتهها نیز اثبات شده که در استانهای مختلف موارد آنفلوآنزا بین ۲۱ تا ۲۴ درصد است. پس از آن سرما خوردگی حدود ۱۰ درصد بیماریها را تشکیل میدهد و کرونا مربوط به ۳ درصد بیماریهای تنفسی است.
وی افزود: در حال حاضر سویه اومیکرون کرونا در کشور مشاهده شده و حدود ۱۹ ماه است که کرونا به بیماری شبیه سرما خوردگی تبدیل شده و بر اساس شواهد، بیماری آنفلوآنزا در کشور بیشتر شده است.
مرادی اظهار کرد: انتظار ما این است که تا اواخر دی ماه، میزان ابتلا به ویروس آنفلوآنزا کاهش پیدا کند.
وی درباره مصرف آنتی بیوتیکها نیز بیان کرد: متاسفانه مصرف آنتی بیوتیک در کشور ما بی رویه است و ضرورتی ندارد برای بیماریهای ویروسی، از آنتی بیوتیک استفاده شود. این مصرف بی رویه آنتی بیوتیک باعث میشود که در آینده نتوانیم در موارد ضروری عفونتی، از آنتی بیوتیک استفاده شود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره داروهایی مانند تامی فلو برای درمان آنفلوآنزا نیز گفت: افراد سالمندی که مبتلا به آنفلوآنزا شده و بیماری آنها شدید میشود و اگر بیماری زمینهای دارند، باید به پزشک مراجعه کنند. معمولا داروهایی مانند تامی فلو برای بیماری آنفلوآنزا داده میشود، ولی ضرورت دارد که با تجویز پزشک مصرف شود.
وی درباره تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، شهریور و مهر ماه است. بر اساس مشورتی که با کمیته علمی انجام دادیم، سالمندانی که تاکنون واکسن آنفلوآنزا تزریق نکردند، به شرط اینکه از خانه خارج نشوند و سایر نکات بهداشتی را رعایت کنند، پیشنهاد میشود که در این موج بیماری، واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؛ البته ضرورت ندارد و فقط یک پیشنهاد است.
مرادی اظهار کرد: وزارت بهداشت وظیفه دارد که وضعیت بیماریهای واگیر را رصد کرده و گزارش بدهد و پزشکان میتوانند در صورت مشاهده افزایش ابتلا به بیماریها، موارد را به وزارت بهداشت گزارش بدهند تا وضعیت رصد شود.
پایان پیام/
The head of the Center for Infectious Disease Management at the Ministry of Health said: Since early December, cases of influenza in the country have increased, rising from 10 percent of respiratory disease samples sent in early January to about 23 to 24 percent, indicating that we are facing a wave of influenza.