ایران پزشک بررسی کرد؛

انتخابات الکترونیک، مشارکت بالا؛ الگوی موفق انجمن پزشکان عمومی

انتخابات الکترونیک، مشارکت بالا؛ الگوی موفق انجمن پزشکان عمومی
تاريخ:نوزدهم خرداد 1404 ساعت 10:01   |   کد : 27151   |   مشاهده: 364
نویسنده: امیر پروسنان
مشارکت بی سابقه پزشکان در انتخابات استانی انجمن پزشکان عمومی نشان داد که این انجمن مسیر تازه‌ای را برای تاثیرگذاری در نظام سلامت آغاز کرده و با پشتوانه پزشکان جوان قصد دارد یک تحول صنفی را رقم بزند و به نظر می‌رسد الگوی موفق این انتخابات الکترونیک باید درسی برای سازمان نظام پزشکی باشد.
به گزارش خبرنگار ایران پزشک، انتخابات شعب استانی انجمن پزشکان عمومی ایران در اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ پیام‌های روشنی برای تشکل‌های صنفی حوزه سلامت داشت؛ این‌که اگر پزشکان جوان پای کار بیایند، نه تنها میزان مشارکت در انتخابات انجمن‌های صنفی را افزایش می‌دهند، بلکه سطح دغدغه‌های صنفی را نیز گسترش داده و به دنبال حل مسائل خواهند رفت.

این در حالی‌ست که انتخابات شعب استانی انجمن پزشکان عمومی ایران فقط از طریق سامانه رسمی این انجمن و با استفاده از شماره تلفن همراه ثبت شده در پروفایل اعضا و به صورت تمام الکترونیک برگزار شد. انتخاباتی که می‌تواند الگوی موفقی تلقی شده و درسی برای سازمان نظام پزشکی برای برگزاری انتخابات الکترونیک باشد.
 

یزد، سمنان و مازندران در ابتدای فهرست مشارکت

میزان مشارکت پزشکان عمومی در انتخابات شعب استانی این انجمن در استان یزد با ۹۱.۸۲ درصد، سمنان با ۸۸.۱۸ درصد، در مازندران با ۸۸.۱۵ درصد، در کرمانشاه با ۸۶.۱۵ درصد، در کردستان با ۸۵.۵۲ درصد، در زنجان با ۸۵.۳۸ درصد، در کهگیلویه و بویراحمد با ۸۳.۴۸ درصد، در خوزستان با ۸۳.۱۳ درصد، در اردبیل با ۷۸.۶۵ درصد، در سیستان و بلوچستان با ۷۸.۳۸ درصد، در قزوین با ۷۷.۳۸ درصد و در البرز با ۷۰.۳۱ درصد گزارش شده است.

محمد جودکی «مسئول کمیته تشکیلات و توسعه انجمن پزشکان عمومی ایران» در این رابطه به خبرنگار ایران پزشک می‌گوید: میزان مشارکت در انتخابات اخیر انجمن پزشکان عمومی در استان‌های مختلف بسیار بالا بود و در کمتر از گذشتن ۳ ساعت از هر انتخابات در استان‌ها، حد نصاب شرکت در شعب به بیش از ۵۰ درصد رسیده بود؛ این نشان می‌دهد که پزشکان عمومی اهمیت مشارکت در انتخابات را می‌دانستند و از طرفی، الکترونیکی بودن انتخابات باعث افزایش مشارکت شد.

وی ادامه می‌دهد: حدود ۹۲ درصد در انتخابات پزشکان عمومی در استان یزد شرکت کردند که آمار خیره کننده‌ای بود. این اتفاق نشان می‌دهد که برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک، تجربه موفقی است.

جوانان وارد می‌شوند؛ مسیر متفاوت شد

حضور جوانان در این انتخابات از نظر افزایش مشارکت و کسب رای و ورود به انجمن‌های استانی قابل توجه بود؛ موضوعی که می‌تواند نفس تازه‌ای به این انجمن صنفی داده و مسیر جدیدی را آغاز کند.

سید امیر محمد ابطحی «پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت» در این زمینه به خبرنگار ایران پزشک می‌گوید: به واسطه انتخابات الکترونیک انجمن پزشکان عمومی در استان‌ها، جوانان با انگیزه‌ای وارد هیات مدیره‌های انجمن پزشکان عمومی در استان‌ها شده‌اند که قابل توجه است.

حسین آزادی طلب «پزشک و فعال صنفی حوزه سلامت» نیز در این زمینه به خبرنگار ایران پزشک می‌گوید: انتخابات الکترونیک باعث افزایش اعتماد به نفس و مشارکت شد؛ حتی در این انتخابات، نیمی از رزیدنت‌ها در استان یزد نیز مشارکت داشتند. این اتفاق مثبتی که در انتخابات پزشکان عمومی رخ داده، باید ادامه پیدا کند.

مهران زارع بیدکی «منتخب هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی استان یزد» نیز به خبرنگار ایران پزشک درباره این انتخابات می‌گوید: در این دوره از انتخابات انجمن پزشکان عمومی همه به دنبال تغییر بودند و مشاهده کردیم که مسیر متفاوت از قبل است.

اردوان بهرامی «رییس کمیته پزشکی خانواده انجمن پزشکان عمومی» نیز در این زمینه به خبرنگار ایران پزشک می‌گوید: انتخابات انجمن پزشکان عمومی در استان‌ها فرصتی برای رسمیت پیدا کردن فعالیت پزشکان جوان شد و از طرفی حضور خانم‌ها در این زمینه نیز بیشتر شده است. اکثریت پزشکان کشور را جوانان تشکیل می‌دهند که این پزشکان با مشکلات اشتغال و معیشت مواجه هستند. تغییر بافت سنی پزشکان کشور باید پذیرفته شده و تصمیم گیران حوزه سلامت باید در تصمیم‌های خود اصلاحاتی انجام بدهند.

جمع بندی

افزایش مشارکت در انتخابات پزشکان عمومی شاهدی بر این ادعاست که اگر این جنس انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شوند، علاوه بر افزایش مشارکت، منجر به حضور بیشتر جوانان خواهد شد. اگر جوانان وارد انجمن‌های صنفی و سازمان نظام پزشکی نشوند، آسیب این موضوع در آینده به نظام سلامت وارد می‌شود؛ زیرا طرز تفکر و نگاه به مسائل همچنان به شکل گذشته خواهد بود و در نتیجه مواجهه با مشکلات صنفی نیز با موفقیت همراه نمی‌شود.

این در حالی‌ست که همچنان مشخص نیست انتخابات امسال سازمان نظام پزشکی به صورت الکترونیک برگزار می‌شود یا زور شیوه سنتی و دستی خواهد چربید.

پایان پیام/

https://iranmd.com/News//27151
Share

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان