روند بروز سرطان در ایران پرشتاب‌تر از سایر کشورها نیست
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با اشاره به میزان پایین بروز سرطان در ایران نسبت به کشورهای در حال توسعه گفت: سرمایه گذاری پرسود در حوزه کاهش بیماری‌های غیر واگیر باید مورد توجه قرار گیرد.
تاريخ : چهاردهم مرداد 1397 ساعت 16:14   کد : 10260
به گزارش ایران پزشک، افشین استوار در نشست مدیران گروه پیش‌گیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با تاکید بر ضرورت سازوکار بین بخشی به منظور کنترل و پیش‌گیری از بیماری‌های غیرواگیر، گفت: باید سیاست‌ها و راهبردهای کاربردی برای کنترل بیماری‌های غیر واگیر داشته باشیم، زیرا در غیر این صورت نمی‌توانیم به کاهش یک سومی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر دست یابیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت سازوکار بین بخشی در سطح ملی، استانی و شهرستان‌های کشور، افزود: باید از سازمان‌ها، نهادها، بخش خصوصی و مردم و جامعه مدنی، برای کنترل و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری‌ها استفاده کرده و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را کنترل کنیم.

وی با تاکید بر این‌که سرمایه‌گذاری در حوزه کنترل و کاهش بیماری‌های غیر واگیر سرمایه‌گذاری پر سودی است، ادامه داد: به ازای هر ریال هزینه در بخش کنترل و پیش‌گیری از بیماری‌های غیر واگیر، می‌توان تا ۳۶ برابر بازگشت سرمایه در بخش توسعه داشت، زیرا بازگشت سرمایه در این حوزه مناسب است.

استوار در ادامه به مهم‌ترین اولویت‌های وزارت بهداشت در حوزه بهداشت را اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: برای تحقق این برنامه، ۱۲ گام اجرایی پیش‌بینی شده و در قالب این ۱۲ گام تا سال ۱۴۰۴ نظام ارجاع در کشور به طور کامل اجرا خواهد شد. نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان زیرساخت همه برنامه‌ها است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به برنامه ایراپن، گفت: این برنامه در ۴ شهر کشور به صورت آزمایشی در حال اجرا و با سرعت بیشتری در کل کشور در حال توسعه است، اما یکی از اشکالات این برنامه، نبود زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری بوده که در بررسی‌های صورت گرفته، تصمیم گرفته شد تا رفع این اشکالات، برنامه ایراپن به صورت محدود در سراسر کشور به اجرا در آید.

استوار با اشاره به ارزشیابی اجرای برنامه ایراپن در شهرستان‌های منتخب، بیان کرد: در راستای ارزشیابی انجام شده، توانستیم به اطلاعات مفیدی جهت برنامه ریزی گام‌های بعدی دست پیدا کنیم.

وی در ادامه به نظام ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت ایران اشاره و تصریح کرد: اگرچه در برنامه ثبت سرطان در سال‌های اخیر وقفه‌ای ایجاد شد، اما توانستیم با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی، نتایج ثبت سرطان را تا سال ۱۳۹۳ جمع آوری کنیم. در حال حاضر نیز، به جمع آوری و ثبت این اطلاعات در سال‌های ۱۳۹۵و ۱۳۹۴ می‌پردازیم. جمع آوری و ثبت اطلاعات مربوط به سرطان این بستر را فراهم می‌کند که آمار دقیقی از شیوع و بروز سرطان در کشور به تفکیک نوع سرطان و استان داشته باشیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با بیان این‌که روند بروز سرطان در ایران پرشتاب‌تر از سایر کشورها نیست، افزود: میزان بروز سرطان در کشور از کشورهای در حال توسعه پایین‌تر است. همچنین شیوع سرطان مشکلی بین المللی است و باید تلاش کرد تا با این روند مقابله کنیم.

استوار در پایان یکی دیگر از برنامه‌های پیش‌گیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر را تعیین فهرست محصولات آسیب رسان به سلامت دانست و اظهار کرد: انتظار داریم تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت کاهش یابد تا به دنبال آن مصرف‌شان هم کم شود، اما کاهش مصرف این محصولات، ممکن است به بخش تولید و اشتغال آسیب وارد کند، بنابراین پیشبرد این برنامه با مشکلاتی همراه است.

پایان پیام/