طلب ۳۸ هزار میلیارد تومانی شرکتهای پخش از داروخانههای دولتی
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: اولین مشکل حوزه دارو، کمبود نقدینگی و تخصیص ارز است که صنایع داروسازی کشور را زمین گیر کرده و از طرفی شرکتهای پخش دارو، ۳۸ هزار میلیارد تومان از داروخانههای دولتی طلب دارند.
تاريخ :
اول آذر 1403 ساعت 16:06
|
|
کد : 26875
|
هادی احمدی در گفتوگو با خبرنگار ایران پزشک درباره انتصاب رییس سازمان غذا و دارو و چالشهای پیش روی این سازمان افزود: بهترین گزینه برای ریاست سازمان غذا و دارو، دکتر پیرصالحی بود؛ زیرا از جمله افرادی است که با چالشهای صنعت داروی کشور آشنایی دارد و سابقه مدیریت در حوزههای مختلفی از جمله تولید، توزیع و ریاست سازمان غذا و دارو را دارد و در واقع فردی آشنا به این حوزه محسوب میشود.
وی ادامه داد: بسیاری میگویند که ثبات مدیریتی در سازمان غذا و دارو نداریم؛ یکی از روسای سازمان غذا و دارو فقط ۱۲ روز رییس این سازمان بوده و این نشان میدهد که دچار مشکل ثبات مدیریت در سازمانی هستیم که با جان مردم سر و کار دارد و باید بر وضعیت دارو، غذا و تجهیزات پزشکی نظارت داشته باشد و قانون گذاری کند. باید فکری شود که عمر مدیریت مدیران در این سازمان کوتاه نباشد؛ زیرا برنامه ریزی برای حوزه دارو باید بلندمدت باشد.
صنعت دارو سالهاست با مشکلات جدی مواجه است
احمدی بیان کرد: صنعت داروسازی سالهاست که با مشکلات جدی مواجه است و این روزها برای عبور از بحران دارو و حل مشکلات این صنعت، نیازمند مدیرانی هستیم که متخصص باشند و همچین شجاع بوده و اراده لازم برای تغییر و اصلاحات را داشته باشند. به مدیرانی نیاز داریم که بتوانند سازمان غذا و دارو را سیاست زدایی کنند. هرچه نگاه میکنیم، میبینیم سازمان غذا و دارو تحت تاثیر سایر ارگانها قرار گرفته است.
وی ادامه داد: دکتر پیرصالحی این توانمندی را دارد که نقش رگولاتوری و نظارتی خود را در این سازمان انجام بدهد و با گروه چابک میتوان از این مشکلات عبور کرد.
طرح دارویار روی کاغذ خوب بود
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران به ایران پزشک گفت: طرح دارویار طرحی محسوب میشود که روی کاغذ خوب بود، اما در حال زمین گیر شدن است و به سرنوشت سایر طرحها دچار خواهد شد. زیرا منابع پایدار برای آن در نظر گرفته نشده بود.
وی ادامه داد: بودجه لازم برای طرح دارویار از طرف دولت در نظر گرفته نشده بود و باید فکر اساسی برای طرح دارویار شود.
چالش فروش اینترنتی دارو
احمدی درباره فروش اینترنتی دارو به ایران پزشک اظهار کرد: دکتر پیرصالحی در اولین صحبت رسانهای خود اعلام کرد که هدف این است که دارو به راحتی در داروخانهها در دسترس باشد تا مردم برای تامین داروی مورد نیاز خود به بسترهای غیرقانونی مراجعه کنند.
وی افزود: فروش اینترنتی دارو بدون قاعده و قانون در حال حاضر مسیر خود را طی میکند و امیدواریم با استقرار تیم جدید در سازمان غذا و دارو به عقلانیت در این زمینه برگردیم و آیین نامهای که قبلا در ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ توسط وزیر بهداشت سابق ابلاغ شد و هزار ساعت کار کارشناسی روی آن انجام شده بود، اجرا شود.
چالش ارز مورد نیاز برای حوزه دارو
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: مشکل بعدی، میزان ارز تخصیص یافته برای حوزه دارو است. امیدواریم سازمان غذا و دارو بتواند بودجه و ارز لازم مورد نیاز برای حوزه دارو در سال ۱۴۰۴ را تامین کند. هر سال ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان از آنچه سازمان غذا و دارو تقاضا میکرد، مجلس و سازمان برنامه و بودجه، مبلغ کمتری را در نظر میگرفتند و امیدواریم امسال شرایط به شکلی پیش برود که کمتر دچار کمبود نقدینگی و ارز برای صنعت دارو باشیم.
قیمت گذاری دستوری دارو اصلاح شود
وی اظهار کرد: قیمت گذاری دستوری دارو باعث شده که صنایع تولیدی دارو دچار مشکل شوند. این نوع قیمت گذاری دارو در هیچ جای دنیا به این شکل انجام نمیشود که بهای تمام شده دارو در نظر گرفته شود. این شیوه باید اصلاح شود.
احمدی افزود: دارویی که ۳ تا ۵ درصد سود دارد، اصلا ارزش عرضه و توزیع ندارد و باید فکری برای این مشکل کرد.
امسال با ۳۰ درصد کاهش تولید دارو مواجه بودیم
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: کمبودهای دارویی بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ قلم دارو است. در سه ماهه اول امسال، حدود ۳۰ درصد کاهش تولید دارو داشتیم؛ زیرا ارز تامین نشده است.
وی بیان کرد: همه باید کمک کنیم که دکتر پیرصالحی در مواجهه با این چالشها موفق شود. هرچند تیم قبلی سازمان غذا و دارو هم تلاش کردند، اما نتیجه تلاش آنها همین چیزی است که امروز با آن مواجهیم و در واقع با از هم گسیختگی صنایع دارویی و فرسودگی صنعت دارو مواجه شدیم و اگر فکری به حال این شرایط نشود، در آینده در تولید دارو دچار مشکل میشویم.
پایان پیام/
|