معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت از اجرای آزمایشی پوشش بیمهای خدمات توانبخشی برای بیماران بستری در بخشهای روان پزشکی در یکی از بیمارستانهای تهران خبر داد.
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت گفت: در بحران کووید ۱۹ برای حمایت روانی از کادر درمان وارد عمل شدیم و دستورالعمل حمایت روانی و اجتماعی از کادر درمان از طرف معاونت درمان وزارت بهداشت به همه مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد.
سخنگوی وزارت بهداشت برخی از عوارض روان شناختی به جا مانده از کووید ۱۹ را تشریح و توصیه کرد که برای کاهش عوارض روانی این بیماری با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و مشاوره بگیرند.
یک متخصص رادیولوژی نسبت به عوارض و خطرات رها شدن درمان بیماران غیر کرونایی هشدار داد و گفت: لازم است همکاران روانپزشک و روانشناس حتما در بیمارستانها حضور داشته باشند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: شواهد نشان میدهد بدون تردید یکی از مهمترین تبعات همه گیری کرونا علاوه بر آسیبهای اجتماعی و اقتصادی و مرگ و میر بالای آن، عوارض روانشناختی است، به گونهای که در گروههای مختلف جامعه باعث افزایش استرس، اضطراب و ترس شده است.
یک روانشناس بالینی معتقد است که افراد برای کنترل اضطراب و وسواسها در زمان شیوع ویروس کرونا میتوانند از راهکارهایی استفاده کرده یا در صورت عدم توانایی برای کنترل اضطراب خود باید به روانشناس مراجعه کنند.
با توجه به اینکه بیماری کووید ۱۹ به سرعت در سراسر جهان از این سو به آن سو پخش میشود، موجب نگرانی و ترس قابل توجهی در کل جمعیت و همچنین بین گروههای خاص مانند افراد مسن و ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی درمانی شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران معتقد است که بحران کرونا باعث افزایش نیاز جامعه به مداخلات روان پزشکی شده و اگر کسی در این دوران دچار مشکل روان پزشکی شده باید برای حل این مشکل، به روان پزشک مراجعه کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعتقاد دارد که سبک زندگی بشر پس از بحران کرونا ممکن است دچار تغییرات کلی شود و افراد معمولا خود را با شرایط پیش آمده وفق میدهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ویروس کرونا با توجه به شرایط هر کودک، خانواده و جامعه تاثیر متفاوتی روی سلامت روان کودکان دارد، اما خانواده و جامعه میتوانند به عنوان فاکتورهای تاثیرگذار و مهم روی میزان تاثیر این ویروس موثر باشند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: میزان فوت ناشی از خودکشی حدود ۶ در هر صد هزار نفر جمعیت است و بر اساس موارد ثبت شده در وزارت بهداشت، میزان اقدام به خودکشی در کشور در اسفند ۹۸ نسبت به سال ۹۷ حدود ۲۷ درصد کاهش یافته است.
یک روانشناس نسبت به فعالیت روانشناسنماها در اینستاگرام در ایام کرونایی هشدار داد و گفت: این افراد به دلیل داشتن فن بیان خوب میتوانند کاربران اینستاگرام را به سمت خودشان جلب کنند، حال آنکه در واقعیت هیچ دانشی در این زمینه ندارند و آسیبها و پیامدهای جبرانناپذیری را برای افراد ایجاد میکنند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: با شیوع ویروس کرونا، اغلب افراد، اضطراب را تجربه میکنند و این مختص افراد مبتلا به وسواس نیست، اما این افراد ممکن است واکنش شدیدتر یا اضطراب بیشتری را تجربه کنند.
دانشمندان موسسه ماکس پلانک در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند که کودکان چهار ساله میتوانند درک کنند دیگران به چه چیزی فکر میکنند.
کرونا پایان زندگی نیست. چگونه میتوانیم با وجود کرونا به زندگی ادامه دهیم؟ قصد داریم متفاوتترین روش مقابله با کرونا را به شما معرفی کنیم. با ما همراه شوید.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: این اداره کل خدمات مشاوره و روان شناختی داوطلبانه را به صورت تلفنی با هدف مدیریت و کاهش استرس شهروندان تهرانی در مواجهه با بیماری کرونا ارائه میکند.
هیات مدیره انجمن علمی روان پزشکان ایران در بیانیهای تحلیلی، هشدار داده است که همه نهاهای مسئول کشور باید سلامت روانی اجتماعی مردم را جدی بگیرند.
رییس جمهوری «لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی» را برای سیر مراحل قانونی به مجلس شورای اسلامی فرستاد.
یک روانشناس به مردم توصیه کرد برای خنثی کردن تاثیر روانی اخبار بد، اقداماتی مانند تقسیم نگرانی با دیگران و انجام فعالیتهای اجتماعی را در اولویت قرار دهند و بیش از پیش مراقب کودکان باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: چیزی جز تغییر روند و رویکرد نمیتواند آسیب وارده به اعتماد مردم نسبت به رسانههای داخلی را ترمیم کند و این تغییر روند لزوما کار خبرنگار نیست و به آزادی کلان برای رسانهها نیاز دارد.