عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: آخرین روزنههای امید پزشکان جوان، انتخابات سازمان نظام پزشکی است و اگر قرار باشد این سازمان هم تبدیل به یک سازمان سیاسی شود، امیدواری از دست میرود.
پزشک و فعال حوزه دارو گفت: سازمان نظام پزشکی در دورههای مختلف نتوانسته نقش موثری برای کمک به پزشکان داشته باشد و بنابراین میتوان گفت انتخابات این دوره از نظام پزشکی بسیار متفاوتتر خواهد بود.
سال عجیب ۱۴۰۳ با اتفاقهای گوناگون اجتماعی و سیاسی و اقتصادی گذشت و حالا هم زمان با بهار، هزاران امید در دل ایرانیان برای آغاز سال ۱۴۰۴ شکوفه زده است.
رییس جمهور گفت: ما در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نه تنها رقیب بخش خصوصی نخواهیم بود، بلکه حاضر به پشتیبانی و رفع کمبودهای آنها با ارائه خدمات خوب و با کیفیت نیز هستیم و مردم نیز هیچ اجباری برای استفاده از این طرح نخواهند داشت.
دومین قسمت مجله صوتی جریان سلامت که مروری بر اخبار هفته گذشته نظام سلامت است و به موضوع ویژه انتخابات الکترونیک سازمان نظام پزشکی میپردازد، توسط پایگاه خبری ایران پزشک منتشر شد.
تجربه تلخ برگزاری انتخابات الکترونیک سازمان نظام پزشکی در تیر ماه ۱۳۹۶ بهانهای شد تا این سازمان همچنان بر طبل استفاده از صندوق و کاغذ برای انتخابات خود بکوبد، اما این وضعیت منجر به محرومیت بسیاری از اعضای این سازمان برای مشارکت در انتخابات میشود و مشخص نیست انتخابات پیش روی این سازمان به چه شکل برگزار خواهد شد.
پزشک و فعال صنفی سلامت گفت: پول پاشی در نظام سلامت بدون در نظر گرفتن منابع و نیروی انسانی، دور باطلی است که نمیتوان در آینده هم این شرایط را ادامه داد و این در حالیست که نمیتوان بیمارستان را به دلیل کمبود نیرو تعطیل کرد.
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: این که داروی بیمار سرطانی که به شدت نیازمند درمان است، گرفته شده و به جای آن آب مقطر تزریق شود را مصداق جنایت میدانیم و جامعه پزشکی و کادر بهداشت و درمان کشور نیز از عاملان چنین حوادثی اعلام برائت میکنند.
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: اکنون ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی داریم و سالانه ۷ هزار دانشجوی پزشکی فارغ التحصیل میشوند و با توجه به افزایش ظرفیت، سال آینده ۹۰ هزار دانشجوی پزشکی خواهیم داشت.
وزارت بهداشت اعلام کرد: به دنبال طرح مشکلات تاخیر در پرداخت کارانه در شروع به کار گروههای پزشکی طرحی در شورای معاونان این هفته وزارت بهداشت، به زودی بخشنامهای از سوی وزیر بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ میشود.
رییس انجمن علمی مامایی گفت: همه میدانیم که تعرفههای درمانی واقعی نیست و از طرفی منجر به بروز بی اخلاقیهایی میشود و تا وقتی نظام سلامت به سمتی نرود که تعرفهها واقعی و بیمهها تقویت شوند، هر نسخهای نوشته شده و بیمه باید آن را پرداخت کند.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل گفت: تعرفه خدمات درمانی در سالهای اخیر همواره از قیمت تمام شده آن خدمات کمتر بوده و ادامه این روند باعث وضعیتی شده که نه تنها دستمزد و ویزیت پزشکان تحت تاثیر قرار گرفته، بلکه در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، تهیه غذای بیمارستانها و غیره هم تاثیر گذاشته است.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: چند تعرفهای بودن در نظام سلامت باید حذف شده و فقط یک تعرفه داشته باشیم و بخش دولتی و خصوصی هم نداشته باشیم و دولت اگر صلاح دانست، یارانه اضافه بپردازد و بخش دولتی را تقویت کرده و هزینهای که از بیمار در بخش دولتی گرفته میشود را کاهش بدهد.
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: نیازمند تعامل با دنیا و داد و ستد با سایر کشورها هستیم تا قدرت اقتصادی بالاتر رفته و سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند تا هزینههای درمانی پوشش خوبی داده شده و پرداختی از جیب کمتر شود.
پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت گفت: وقتی همه موارد ارائه خدمت در تعرفههای درمانی تفکیک نشده و متناسب افزایش پیدا نمیکند، اگر یک مرکز دخل و خرج مناسب نداشته باشد، مجبور به ارائه تقاضای القایی خواهد شد و به طور مثال تزریقات و نوار قلب و غیره افزایش پیدا میکند.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: افزایش تعرفههای درمانی به این معنی نیست که اگر حقوق یک پزشک، ۳۰ میلیون تومان در ماه است، اگر تعرفههای درمانی ۳۰ درصد اضافه شده، حقوق پزشک به نزدیک ۴۰ میلیون تومان میرسد، بلکه حق ویزیت و حقوق پزشک مانند سایر بخشها افزایش پیدا میکند.
جمعی از از اعضای سازمان نظام پزشکی با ثبت کارزاری خطاب به رییس جمهور نوشتند: دستور فرمایید همانند سایر انتخابات نهادهای صنفی مانند سازمان نظام مهندسی، انتخابات سازمان نظام پزشکی در بستر کاملا الکترونیک و غیرحضوری در سراسر کشور برگزار گردد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا وقتی که زیرساخت و استاد و بودجه تامین نشود، افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی، ظلم به کیفیت آموزش پزشکی کشور است و دانشگاهها این وضعیت را تحمل میکنند.
پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت گفت: هیچ وقت در رسانههایی مانند صداوسیما و رسانههای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی چیزی در این زمینه گفته نمیشود که تریاژ چیست، چه بیمارانی باید به اورژانس یا مراکز بهداشت یا کلینیکها مراجعه کنند و چنین آموزشهایی به مردم ارائه نمیشود.
رییس کمیته پزشکی خانواده انجمن پزشکان عمومی گفت: این طور نیست که بالا بودن سرانه پزشک نسبت به جمعیت به معنی کیفیت سیستم پزشکی کشور باشد و در سالهای اخیر طرفداران افزایش ظرفیت پزشکی بر دو استدلال پایین بودن سرانه پزشک نسبت به جمعیت و تعارض منافع پزشکان پافشاری میکنند.