رییس انجمن علمی مامایی گفت: همه میدانیم که تعرفههای درمانی واقعی نیست و از طرفی منجر به بروز بی اخلاقیهایی میشود و تا وقتی نظام سلامت به سمتی نرود که تعرفهها واقعی و بیمهها تقویت شوند، هر نسخهای نوشته شده و بیمه باید آن را پرداخت کند.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل گفت: تعرفه خدمات درمانی در سالهای اخیر همواره از قیمت تمام شده آن خدمات کمتر بوده و ادامه این روند باعث وضعیتی شده که نه تنها دستمزد و ویزیت پزشکان تحت تاثیر قرار گرفته، بلکه در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، تهیه غذای بیمارستانها و غیره هم تاثیر گذاشته است.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: چند تعرفهای بودن در نظام سلامت باید حذف شده و فقط یک تعرفه داشته باشیم و بخش دولتی و خصوصی هم نداشته باشیم و دولت اگر صلاح دانست، یارانه اضافه بپردازد و بخش دولتی را تقویت کرده و هزینهای که از بیمار در بخش دولتی گرفته میشود را کاهش بدهد.
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: نیازمند تعامل با دنیا و داد و ستد با سایر کشورها هستیم تا قدرت اقتصادی بالاتر رفته و سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند تا هزینههای درمانی پوشش خوبی داده شده و پرداختی از جیب کمتر شود.
پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت گفت: وقتی همه موارد ارائه خدمت در تعرفههای درمانی تفکیک نشده و متناسب افزایش پیدا نمیکند، اگر یک مرکز دخل و خرج مناسب نداشته باشد، مجبور به ارائه تقاضای القایی خواهد شد و به طور مثال تزریقات و نوار قلب و غیره افزایش پیدا میکند.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: افزایش تعرفههای درمانی به این معنی نیست که اگر حقوق یک پزشک، ۳۰ میلیون تومان در ماه است، اگر تعرفههای درمانی ۳۰ درصد اضافه شده، حقوق پزشک به نزدیک ۴۰ میلیون تومان میرسد، بلکه حق ویزیت و حقوق پزشک مانند سایر بخشها افزایش پیدا میکند.
جمعی از از اعضای سازمان نظام پزشکی با ثبت کارزاری خطاب به رییس جمهور نوشتند: دستور فرمایید همانند سایر انتخابات نهادهای صنفی مانند سازمان نظام مهندسی، انتخابات سازمان نظام پزشکی در بستر کاملا الکترونیک و غیرحضوری در سراسر کشور برگزار گردد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا وقتی که زیرساخت و استاد و بودجه تامین نشود، افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی، ظلم به کیفیت آموزش پزشکی کشور است و دانشگاهها این وضعیت را تحمل میکنند.
پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت گفت: هیچ وقت در رسانههایی مانند صداوسیما و رسانههای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی چیزی در این زمینه گفته نمیشود که تریاژ چیست، چه بیمارانی باید به اورژانس یا مراکز بهداشت یا کلینیکها مراجعه کنند و چنین آموزشهایی به مردم ارائه نمیشود.
رییس کمیته پزشکی خانواده انجمن پزشکان عمومی گفت: این طور نیست که بالا بودن سرانه پزشک نسبت به جمعیت به معنی کیفیت سیستم پزشکی کشور باشد و در سالهای اخیر طرفداران افزایش ظرفیت پزشکی بر دو استدلال پایین بودن سرانه پزشک نسبت به جمعیت و تعارض منافع پزشکان پافشاری میکنند.
یک متخصص پزشکی خانواده گفت: مهمترین مشکل حوزه سلامت، کمبود پزشک نیست، بلکه توزیع نادرست و پرداختیهای نامناسب است که در کلیه سطوح از پزشک عمومی تا فوق تخصص جریان دارد.
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: هر گونه آموزشی از جمله آموزش پزشکی نیازمند تامین زیرساخت است و نمیتوان زیرساخت را به صورت دستوری ایجاد کرد، بلکه زیرساختها به صورت علمی باید فراهم شود تا دانشجوی متخصص تربیت شود.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل گفت: مشکل تامین پزشک ارتباطی به کمبود پزشک از نظر تعداد ندارد، بلکه به سایر موارد مانند درآمد و توجه به جامعه پزشکی دارد و وقتی اصول اقتصادی مورد توجه قرار نگرفته و برنامه ریزی نمیشود، حتی اگر سه برابر موجود هم دانشجو جذب کنیم، باز هم مشکلات تازهای بروز مییابد.
پزشک و فعال حوزه دارو گفت: افتخار کشور این بود که پزشکانی تربیت شدهاند که بیماران از سایر کشورها برای درمان به ایران مراجعه میکنند، ولی با افزایش ظرفیت پزشکی، کیفیت آموزش کاهش پیدا میکند و امیدواریم در ماههای آینده این موضوع به نتیجه برسد.
مشاور وزیر بهداشت گفت: استدلالها درباره نادرست بودن تصمیم افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی محکم است، زیرا قرار بود منابع و زیرساخت تامین شده و توسعه انجام شود، اما این اتفاقات رخ نداد و بنابراین هرچه سریعتر باید جلوی ضرر را گرفت.
دبیر دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی گفت: مانع تراشیها در مسیر پزشکان جوان به حدی زیاد است که به طور مثال در یک مورد آن، بسیاری از پزشکان پس از گذراندن طرح اجباری، همچنان باید به دنبال کسب امتیاز برای کار خصوصی یا مطب باشند.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: روشهایی مانند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی، روش مناسبی برای تامین سلامت مردم نیست، زیرا در دوران تخصص، ظرفیتها پر نمیشود و در دوران پزشکی عمومی نیز شاهد افت شدید کیفیت آموزشی هستیم.
پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت گفت: در سایر کشورها چنین چیزی نداریم که بیمار همین امروز به بیمارستان مراجعه کرده و برای او نوبت وجود داشته باشد، به طور مثال در عمان که دو میلیون نفر جمعیت دارد، بیمار در بخش دولتی برای نوبت سونوگرافی حداقل باید چهار ماه در نوبت بماند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در یادداشتی نوشت: درباره پیشگیری و کاهش آزار و حمله به کادر پزشکی پس از قتل ناجوانمردانه همکار عزیزمان رخ داد باید اشاره کرد که جهت کاهش خشونت در حق کادر درمان، دو راه کار عمده داریم که دومی تا حد زیادی ریشه در اولی نیز دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به دستگیری قاتل پزشک متخصص قلب در یاسوج گفت: باید نوع برخورد با خشونتها به نحوی باشد که عبرت آموز و بازدارنده باشد، زیرا در حال حاضر جامعه پزشکی از این موضوع اندوهگین است.