رییس انجمن مطالعات کبدی ایران گفت: دهها هزار بیمار مبتلا به هپاتیت سی در طول ۱۲ سال اخیر به صورت رایگان در کشور درمان شدند، به طوری که هم اکنون به ریشه کنی هپاتیت سی در سه گروه هموفیلیها، تالاسمیها و دیالیزیها نزدیک شدیم.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: چون تعداد واکسنی که به ما در بخش بهداشت میدهند به اندازه تحت پوشش بردن تمام افراد گروه پرخطر نیست، از این رو فعلا برنامهای برای توزیع واکسن رایگان آنفلوآنزا در شبکه بهداشتی برای سایر گروههای پرخطر نداریم.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: شیوع چاقی، فشار خون و دیابت در بزرگسالان ایرانی به ترتیب حدود ۲۵ درصد، ۳۲ درصد و ۱۴ درصد بوده و روند این شاخصها رو به افزایش است.
متخصصان نگران هستند که ایمنی در برابر واکسیناسیون کرونا و عفونتهای قبلی در بسیاری از افراد کم رنگ شده و در نتیجه به این فکر میکنند که تزریق یک دوز واکسن جدید کرونا میتواند جان بسیاری از افراد را نجات بدهد.
برای چندین دهه، پیشگیری از تب دنگی در هندوراس به معنی آموزش مردم برای ترس از پشه و اجتناب از نیش آنها بود، اما اکنون مردم این کشور درباره یک راه موثرتر برای کنترل بیماری تب دنگی آموزش میبینند که بر خلاف همه چیزهاییست که تاکنون یاد گرفتهاند.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح تفاوتهای آنفلوآنزا و سرماخوردگی تاکید کرد با توجه به اینکه عامل این دو بیماری، ویروس است، آنتی بیوتیکها هیچ تاثیری روی این بیماریها ندارند.
سازمان جهانی بهداشت با نزدیک شدن پاییز و زمستان و احتمال افزایش بیماریهای ویروسی و بستریهای بیمارستانی تاکید کرد: بیماری کووید ۱۹ همچنان تهدیدی برای بهداشتی عمومی در سطح جهانی است.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت بروز آخرین زیرسویههای کرونای اومیکرون در ایران توضیح داد و گفت: هنوز شواهدی وجود ندارد که این زیرسویهها مرگ و میر و عوارض شدیدتری ایجاد کنند.
سیستم مراقبتی و بهداشتی ملی انگلستان در یک برنامه بزرگ برای جلوگیری از سکته مغزی و حملات قلبی، کنترل فشار خون را در جوامع محلی مانند آرایشگاهها و مساجد اجرایی میکند و این در حالی است که پویش ملی کنترل فشار خون در سال ۱۳۹۸ در ایران اجرا شد.
سازمان جهانی بهداشت از افزایش ۶۳ درصدی موارد جدید ابتلا به کرونا در هفتههای اخیر خبر داد و اعلام کرد: چند نوع ویروس جهش یافته در سه هفته اخیر در چندین کشور شناسایی شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درمان بیماری هپاتیت سی رایگان شده و امسال طرحی داریم که به سمت حذف این بیماری از کشور برویم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در فواصل مشخص از موارد مشکوک و محتمل که با علائم متفاوت از کرونا مراجعه میکنند نمونهگیری انجام میشود تا کنترل دقیق بیماری انجام شود، اما هنوز سویه جدید کرونا یا زیرسویه EG.۵.۱ از زیرشاخههای سویه اومیکرون در کشور شناسایی نشده است.
ارزیابیهای اخیر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد زیرسویه جدید ویروس کرونا که با نام «EG.۵» شناخته میشود با وجود سرعت بسیار زیاد شیوع، خطرناکتر از سویههای قبلی نیست، اما باید احتیاط لازم در مورد آن انجام شود.
غلظت خون میتواند موجب لخته شدن خون و توقف جریان خون شود، این روند آسیبهای جدی سلامتی مانند سکته مغزی و حمله قلبی را به همراه دارد، اما رقیق شدن خون میتواند از این اتفاق جلوگیری کند.
کمیته علمی کشوری کرونا اعلام کرد که با توجه به شرایط با ثبات کنونی کووید ۱۹ و پایان وضعیت اضطراری کرون، به جای توصیه عمومی به جامعه برای استفاده از ماسک، فقط سالمندان و بیماران و کسانی که در تماس مستقیم با فرد مبتلا به کرونا هستند از ماسک استفاده کنند.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر با شرایط غیر عادی یا طغیانی از بیماری وبا مواجه نیستیم و موارد ابتلا به وبا که طی امسال گزارش شده، کمتر از ۱۰ مورد است.
سندرم روده تحریک پذیر یک بیماری گوارشی است که بخش زیادی از مراجعه کنندگان به مطبهای پزشکان متخصص گوارش را به خود اختصاص میدهد و یکی از درمانهای آن، روان درمانی و کنترل استرس است.
مدیرعامل بنیاد بیماریهای نادر گفت: با استفاده از هوش مصنوعی میتوان بیماریهای نادر را در افراد پیش از تولد تشخیص داد که تحقیقات در این رابطه در حال انجام است و تا پایان سال، خودآزماییهای بالینی لازم برای این موضوع در کشورمان انجام خواهد شد.
خدمات دیالیز در بخشهای تخصصی مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور کادر درمان در ۲ یا ۳ شیفت به مراجعهکنندگان ارائه میشود.
تحقیقات جدید نشان میدهد که افرادی که آپنه خواب را تجربه میکنند، بیشتر در معرض بیومارکرهای مغزی مرتبط با افزایش خطر سکته مغزی، بیماری آلزایمر و زوال شناختی هستند.