چاقی یکی از عوامل اصلی بیماریهای غیرواگیر محسوب میشود که روند رو به رشدی دارد، اما ظاهرا نظام سلامت چندان توجهی به آن ندارد و فقط به هشدار بسنده میکند، سواد سلامت جامعه نیز در این رابطه دچار نقص است و به نظر میرسد در این زمینه به پویشهای اجتماعی نیاز داریم.
یک فوق تخصص روماتولوژی گفت: سرما و رطوبت اصولا عامل اصلی درد مفاصل نیستند، در سرما خون رسانی کمتر است و به همین علت درد بیشتر حس میشود، به خصوص در عصبهای ریز ناحیهای که قبلا شکسته یا مشکلی دارد و به همین علت تحریک پذیری آن ناحیهها بیشتر میشود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه روند بروز موج هشتم کرونا اصلا قابل مقایسه با موجهای قبلی نیست، گفت: رفتار کرونا و زیرسویههایش، آنقدر متفاوت بوده که شاید پیشبینی آینده و قضاوت قطعی درباره آن هنوز زود باشد و به همین دلیل شاید نتوان این اطمینان را داد که ما کاملا از موج فعلی عبور کردهایم.
کیانوش جهانپور، کارشناس سلامت و رسانه در یادداشت اختصاصی برای ایران پزشک از لزوم راه اندازی کمپین کاهش وزن گفت و نوشت: افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند، در مقایسه با افراد با وزن سالم در معرض خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و شرایط سلامتی جدی هستند.
مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ایران، جزییات نحوه ثبت نام بیماران خاص و صعب العلاج در سامانه سازمان بیمه سلامت ایران را تشریح کرد و گفت: ثبت نام از طریق ورود به سامانه خدمات غیر حضوری شهروندی سازمان بیمه سلامت انجام میشود.
محققان دانشگاه هلسینکی در یک مطالعه جدید نشان دادهاند که استرس، عصبی بودن یا خستگی بیش از حد در میان سالی ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: با توجه به شیوع سریع جدیدترین زیرسویه اومیکرون در ایالات متحده آمریکا، کشورها باید توصیه کنند که مسافران به ویژه در پروازهای طولانی مدت از ماسک استفاده کنند.
یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه افزایش موارد بیماری کووید ۱۹ در کشور فعلا شیب تندی ندارد، گفت: در عین حال احتمال دارد که طی هفتههای آینده افزایش شهرهای با وضعیت قرمز کرونا را هم شاهد باشیم.
سه سال پس از آغاز همهگیری ویروس کرونا، اکنون قرار است سازمان جهانی بهداشت در نشستی در ژنو درباره اینکه شیوع این بیماری همچنان به عنوان یک «وضعیت اضطراری» برای سلامت عمومی در سطح جهانی باقی بماند یا خیر، تصمیمگیری کند.
یکی از مقامات بهداشتی چین اعلام کرد که تقریبا ۹۰ درصد از مردم در هنان، سومین استان پرجمعیت این کشور در حال حاضر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس آمریکا نوعی اسفنج کوچک ساختهاند که میتواند در بدن در کنار تومورها کاشته شود و به مبارزه با بیماری سرطان کمک کند.
آغاز سال نو میلادی همراه با بازگشت ویروس کرونا به صدر اخبار و مسائل روز بوده است و در این گزارش به بررسی بحثبرانگیزترین سویههای جدید ویروس کرونا، یعنی XBB.1.5 ،BQ.1 و BF.7 میپردازیم.
محققان دانشگاه علوم و بهداشت اورگان آمریکا دریافتند که آدنوزین به عنوان یک انتقال دهنده عصبی میتواند به عنوان ترمزی در برابر دوپامین عمل کند و بدین ترتیب میتوان پیشنهادهای جدیدی برای تولید دارو جهت درمان علائم بیماری پارکینسون ارائه کرد.
زونا میتواند تجربهای بسیار دردناک باشد که تقریبا از هر چهار بزرگ سال، یک نفر را در طول زندگی تحت تاثیر قرار میدهد، اما نشانههای آن چیست و چطور درمان میشود.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: هم داروهای کرونا و هم واکسن کرونا به وفور وجود دارد و هیچ مشکلی نداریم و حتی میتوانیم در زمینه واکسنهای کرونای تولید داخلیمان، صادرات هم انجام دهیم و به جز واکسنهای داخلی، مقداری موجودی سینوفارم هم داریم.
وزارت بهداشت اعلام کرد: بر اساس آخرین به روز رسانیها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز همانند هفتههای گذشته صفر بوده و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۴ به ۷ و شهرهای زرد از ۶۲ به ۱۰۱ مورد رسید.
وزیر بهداشت آلمان از تغییر مقررات ورود به این کشور برای مدیریت موج احتمالی کرونا خبر داد و گفت: دست کم یک آزمایش فوری آنتیژن برای مسافران از مبدا چین الزامی خواهد بود و افزون بر این باید آزمایشهایی برای شناسایی انواع زیرگونههای ویروس انجام گیرند.
رسانههای داخلی ژاپن میگویند دولت این کشور در بحبوحه افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چین، کنترلهای موقت مرزی را برای مسافرانی که از چین وارد این کشور میشوند، تشدید خواهد کرد.
همزمان با افزایش شیوع کووید ۱۹ در چین، فرانسه از تمام کشورهای اتحادیه اروپا درخواست کرد تا از مسافرانی که از چین به اروپا میآیند، تست کرونا بگیرند.
خبرهای مرتبط با کرونا در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز همچنان در راس بود و مهمترین توجه نظامهای سلامت در جهان به موضوع واکسنهای کرونا و داروهای موثر احتمالی بر این بیماری بود، اما پیوند قلب خوک به انسان و درمان ایدز با سلولهای بنیادی از دیگر اخبار مهم حوزه سلامت در این سال بود.