معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره تاثیر استفاده از داروی بوپرهنورفین در درمان اعتیاد توضیحاتی ارائه کرد.
نایب رییس انجمن داروسازان ایران گفت: بر اساس قوانین توزیع دارو باید در داروخانهها و بر اساس فهرست دارویی انجام شود، اما در دهه 80 مسیر توزیع برخی داروها به کلینیکهای ترک اعتیاد رفت و با این تخلف دچار چالشهایی شدیم که ضروری است چرخه توزیع داروهای مخدر به داروخانه برگردد تا بتوان اصالت و رهگیری توزیع این داروها را رصد کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: صنعت دخانیات با گردش مالی سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان در ایران، ۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم و ۷۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه غیرمستقیم و سرجمع ۱۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه سلامتی به کشور تحمیل میکند.
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عدم ابتلای معتادان به ویروس کرونا را حرفی بی پایه و اساس و نوعی فکاهی دانست که در فضای مجازی منتشر شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: از ۲ هزار و ۵۳۱ مرکز نگهداری سالمندان، معلولان و معتادان، تاکنون ۴۵ مرکز به ویروس کرونا آلوده شدهاند که ۱.۷ درصد کل مراکز بهزیستی کشور را تشکیل میدهد.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی گفت: مافیای وحشتناکی پشت قیمت گذاری دخانیات و پرداخت نکردن مالیات برای دخانیات وجود دارد و روزانه ۲۴۰ هزار دلار در دنیا برای تبلیغات دخانیات هزینه میشود.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت گفت: هزینه بیمه معتادان در بودجه سازمان بیمه سلامت وجود ندارد و قرار بود این بودجه به ستاد مبارزه با مواد مخدر اختصاص پیدا کند.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت گفت: آمارها نشان میدهد از هر دو مصرف کننده تزریقی مواد مخدر، یک نفر به ویروس هپاتیت مبتلاست، در حالی که از هر ۸ معتاد تزریقی یک نفر HIV مثبت است. نگران HIV هستیم در حالی که خطر هپاتیت بیشتر است.
معاون وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد به مواد مخدر در کشور داریم و ۲ نوع رویکرد در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که یکی رویکرد پرهیز و عدم ابتلاء است که از مبارزه با قاچاق شروع میشود.
یک روان شناس گفت: طبق پژوهشهای انجام شده، سوء مصرف مواد مخدر طی سالهای اخیر بین نوجوانان افزایش یافته است. بر اساس گزارش سازمان بهزیستی، حدود ۴ درصد معتادان مصرف خود را از ۱۵ تا ۱۹ سالگی آغاز کردند.
سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: سال گذشته 3 هزار و 672 نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر و محرک در کشور جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با سال 96 که آمار تلفات 3 هزار و 56 نفر بود، با افزایش 20 درصدی مواجه شده است.
معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: سن شروع مصرف مواد مخدر در کشور نسبت به گذشته کاهش یافته و به 15 سال رسیده است و شاید موضوع کنجکاوی در سن نوجوانی یا باورهای غلط درباره مصرف برخی مواد مخدر باعث این موضوع شده باشد.
اغلب پژوهشهای انجام شده حاکی از آن است که از اوایل ۱۲ تا ۱۴ سالگی تا اوخر ۱۵ تا ۱۷ سالگی و دوره نوجوانی دوره بسیار حیاتی و اساسی برای آغاز مصرف مواد مخدر است.
رییس پلیس تهران بزرگ درباره پخش فیلم چند دختر جوان که گفته میشود ماده مخدر جدیدی به نام توت فرنگی مصرف کردند، گفت: فیلم منتشر شده در فضای مجازی در اختیار پلیسهای تخصصی قرار گرفته است تا صحت و سقم آن تایید شود.
استاندار تهران گفت: حال ما خوب نیست، چون با توجه به آموزههای دینی و الگوی نیکوکاری شیعیان حضرت علی (ع)، نتوانستیم دو مفهوم سلامت اجتماعی و مسئولیت اجتماعی را نهادینه کنیم و در این خصوص کم رنگ ظاهر شدیم؛ به همین دلیل رشد آسیبهای اجتماعی نگران کننده است.
ماموران گمرک از داخل بطریهای آب معدنی، ماده مخدر شیشه کشف و ضبط کردند.
رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: از دو سال پیش اصلیترین راه انتقال ایدز در کشور تماس جنسی است. زمانی انتقال این بیماری 97 درصد در معتادان مرد و سه درصد در زنان معتاد بود، اما طی دو سال اخیر تعداد زنان مبتلا از طریق روابط جنسی 10 برابر شده است.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: موضوع سلامت روان آحاد جامعه در تهیه اطلس اجتماعی مورد نظر وزارت بهداشت است؛ زیرا در نقاط مختلف کشور بحث سلامت روان متفاوت بوده و وزارت بهداشت به این موضوع به صورت جدی میپردازد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 55 درصد طلاقها در کشور به مصرف مواد مخدر مربوط است و روزانه 9 معتاد در کشور جان خود را بر اثر مصرف این مواد از دست میدهند.
مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت خدمات تحت پوشش این سازمان برای درمان معتادان را تشریح کرد.