فرهنگی
ارتقای سواد سلامت جامعه یکی از برنامه‌های مورد توجه نظام سلامت در سال جاری است، زیرا عاملی برای حفاظت و مراقبت از سلامت جامعه و کاهش هزینه‌های غیرضروری درمانی محسوب می‌شود.
در هر حادثه فرصتی نهفته است؛ فرصتی برای نجات، برای ادامه زندگی دیگران. در ایران با وجود پیشرفت‌های پزشکی، هنوز موانع فرهنگی و ضعف آموزش، مانع بزرگی برای گسترش اهدای عضو است. این گزارش، نگاهی است به چالش‌ها، ضرورت‌ها و تصمیم‌هایی که می‌توانند مرز مرگ و زندگی را جابه‌جا کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از کاشت ۱۵۰ هزار نهال و بذر در هفته منابع طبیعی در این استان خبر داد و گفت: این تعداد در مساحتی بالغ بر ۴۲۸ هکتار از اراضی استان کاشته شده است.
مشکل اصلی منجر به ضرورت و اهمیت راه اندازی کمپین‌هایی مانند «نه به تصادف» عمدتا نقص در سیستم نظارتی مانند عدم اجرای سخت گیرانه قانون و مقررات و البته فرهنگ رانندگی است تا کمبود آسفالت.
رییس جمهوری گفت: عملکرد کسی که در رانندگی رفتار غیرمعمول و پرخطر دارد، می‌تواند قتل غیرعمد محسوب شود، زیرا زندگی دیگران را به خطر می‌اندازد و لذا مقررات بازدارنده باید به گونه‌ای باشد که اجازه رانندگی به این فرد داده نشود.
این روزها که کمپین نه به تصادفات مطرح شده و در این زمان خاص که نزدیک به تعطیلات نوروز است، بسیار قابل توجه و به موقع به نظر می‌رسد، بهتر است که به پدیده موتورسیکلت‌ها در شهرهای بزرگ نیز نگاه ویژه‌ای شود.
یک جامعه شناس گفت: حتی اگر هزاران استراتژی جمعیتی ایجاد کنیم، باز هم ۳۰ هزار نفر در تصادفات در سال کشته می‌شوند و باید پرسید چرا جاده‌ها ساخته نمی‌شود و چه کسانی اجازه نمی‌دهند ماشین خوب به کشور وارد شود؟
دومین قسمت مجله صوتی جریان سلامت که مروری بر اخبار هفته گذشته نظام سلامت است و به موضوع ویژه انتخابات الکترونیک سازمان نظام پزشکی می‌پردازد، توسط پایگاه خبری ایران پزشک منتشر شد.
هرچند در اصل قضیه تفاوتی ندارد، اما اولین قربانی تصادف رانندگی در ایران، بر خلاف آن‌چه همه فکر می‌کنند، درویش خان نبود، بلکه عباسقلیخان باقرزاده بود که در سال ۱۳۰۳ در خیابان علاء الدوله و در مقابل سفارت انگلیس با اتومبیل حاج ناصر السلطنه تصادف کرد و در سن ۳۳ سالگی جان باخت.
اولین قسمت مجله صوتی جریان سلامت که مروری بر اخبار هفته گذشته نظام سلامت است و به موضوع ویژه معیشت پرسنل بهداشت می‌پردازد، توسط پایگاه خبری ایران پزشک منتشر شد.
فعال حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی گفت: خیرین سلامت نگران این هستند که توان مالی آنها به صورت ریالی است و با توجه به تغییر نرخ ارز، توانایی اثرگذاری خیرین هم کاهش پیدا می‌کند.
فیلم مستند نوزده نود و نه با موضوع همه گیری کرونا، به کارگردانی و تهیه کنندگی لیلا رستمی شکوه و محصول مرکز گسترش سینمای مستند در سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند در بخش نیمه بلند این جشن داوری می‌شود.
رویداد و نمایشگاه ایران جوان در روزهای ششم و هفتم بهمن ماه ۱۴۰۳ در کوشک باغ هنر اراضی عباس آباد با حضور و ارائه خدمات ۳۰ مجموعه تلاشگر در حوزه جوانی جمعیت و خانواده برگزار خواهد شد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: مردم باید در رابطه با ویروس‌های تنفسی آگاه‌تر شده و این آگاهی باید به شکلی باشد که جامعه به سمت خود مراقبتی برود و در نتیجه سازوکارهای لازم برای ارتقای سواد سلامت نیز باید تقویت شوند.
سه سال پیش و در شرایطی که کمتر کسی به دلیل شیوع ویروس کرونا در مراکز عمومی حاضر می‌شد، هادی چندین روز به صورت داوطلب در یکی از بیمارستان‌های شیراز حاضر شد تا بتواند به کودکی تهرانی که مبتلا به بیماری سرطان بود، زندگی ببخشد.
روان پزشک و مشاور کودک و نوجوان در انگلستان می‌گوید: شاهد بیماری‌های روانی عمیقی هستیم که ناشی از استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی، آزار و اذیت آنلاین، اعتیاد به صفحه‌ نمایش یا قربانی شدن در برابر بهره‌ برداری جنسی آنلاین از کودکان است و کودکانی که در دنیای آنلاین ناپدید شده، قادر به خواب نیستند و به طور فزاینده‌ای، بی‌توجه و تکانشی هستند.
پژوهشگران هشدار دادند که استفاده از افعال مرتبط با قتل در فیلم‌ها در حال افزایش است و این روند می‌تواند آثار منفی بر سلامت روان تماشاگران بگذارد و نگرش‌های اجتماعی و ذهنیت افراد را تغییر بدهد.
محققان روان شناسی موسسه فناوری جورجیا و متخصصان موسیقی دانشگاه کلرادو در پژوهش جدید خود به ارتباط جالب بین موسیقی، احساسات و حافظه پرداخته‌اند و می‌گویند گوش‌ دادن به موسیقی می‌تواند احساس شما را نسبت به آنچه به یاد می‌آورید تغییر دهد.
مشکلات اقتصادی و اجتماعی در کنار تصمیم‌های سیاسی اتخاذ شده، در کاهش اعتماد جامعه موثر بوده، در حالی که فاصله حرف تا عمل مسئولان مانعی برای مشارکت اجتماعی و همراهی مردم محسوب می‌شود، اما این وضعیت نیازمند بازسازی اعتماد عمومی با تصمیم‌هایی مانند رفع فیلترینگ و شنیدن صداهای مختلف مردم و رسانه‌ها است.
فجایع می‌توانند به سرعت رخ دهند و آسیب‌هایی ایجاد کنند و سطح بالای عدم قطعیت که مشخصه فجایع به همراه تاثیرات گسترده آن‌ها است، می‌تواند طیف وسیعی از پیامدهای سلامت‌ روان از پریشانی عمومی تا افسردگی، اضطراب، غم، خودکشی یا آسیب‌ روانی ایجاد کند.
انتها123456