عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: مردم باید در رابطه با ویروسهای تنفسی آگاهتر شده و این آگاهی باید به شکلی باشد که جامعه به سمت خود مراقبتی برود و در نتیجه سازوکارهای لازم برای ارتقای سواد سلامت نیز باید تقویت شوند.
سه سال پیش و در شرایطی که کمتر کسی به دلیل شیوع ویروس کرونا در مراکز عمومی حاضر میشد، هادی چندین روز به صورت داوطلب در یکی از بیمارستانهای شیراز حاضر شد تا بتواند به کودکی تهرانی که مبتلا به بیماری سرطان بود، زندگی ببخشد.
روان پزشک و مشاور کودک و نوجوان در انگلستان میگوید: شاهد بیماریهای روانی عمیقی هستیم که ناشی از استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی، آزار و اذیت آنلاین، اعتیاد به صفحه نمایش یا قربانی شدن در برابر بهره برداری جنسی آنلاین از کودکان است و کودکانی که در دنیای آنلاین ناپدید شده، قادر به خواب نیستند و به طور فزایندهای، بیتوجه و تکانشی هستند.
پژوهشگران هشدار دادند که استفاده از افعال مرتبط با قتل در فیلمها در حال افزایش است و این روند میتواند آثار منفی بر سلامت روان تماشاگران بگذارد و نگرشهای اجتماعی و ذهنیت افراد را تغییر بدهد.
محققان روان شناسی موسسه فناوری جورجیا و متخصصان موسیقی دانشگاه کلرادو در پژوهش جدید خود به ارتباط جالب بین موسیقی، احساسات و حافظه پرداختهاند و میگویند گوش دادن به موسیقی میتواند احساس شما را نسبت به آنچه به یاد میآورید تغییر دهد.
مشکلات اقتصادی و اجتماعی در کنار تصمیمهای سیاسی اتخاذ شده، در کاهش اعتماد جامعه موثر بوده، در حالی که فاصله حرف تا عمل مسئولان مانعی برای مشارکت اجتماعی و همراهی مردم محسوب میشود، اما این وضعیت نیازمند بازسازی اعتماد عمومی با تصمیمهایی مانند رفع فیلترینگ و شنیدن صداهای مختلف مردم و رسانهها است.
فجایع میتوانند به سرعت رخ دهند و آسیبهایی ایجاد کنند و سطح بالای عدم قطعیت که مشخصه فجایع به همراه تاثیرات گسترده آنها است، میتواند طیف وسیعی از پیامدهای سلامت روان از پریشانی عمومی تا افسردگی، اضطراب، غم، خودکشی یا آسیب روانی ایجاد کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر انتقاد همراه با پیشنهاد انجام شود، مشکلات راحتتر حل میشوند و از طرفی از قشر تحصیل کرده انتظار این است که انتقاد همراه با احترام و فرهنگ دانشگاهی باشد و در این صورت اثربخشی بیشتری خواهد داشت.
مشاور معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برخی تغییرات در آییننامه شوراهای صنفی که با نظر مسئولان وزارت بهداشت انجام شد، نتایج مطلوبی نداشت و باعث تضعیف شوراهای صنفی شد و دانشجویان را به سمت استفاده از بسترهایی مانند فضای مجازی برای طرح انتقادها سوق داد.
فعال صنفی حوزه سلامت گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این دوره باید از رسانه به عنوان بازوی پیش برنده برای ارتقای سواد سلامت جامعه استفاده کند و نباید رسانه را مقصر پدید آمدن مشکلات حوزه سلامت بداند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در همه دنیا ثابت شده که ارتقای سواد سلامت میتواند منجر به کاهش هزینههای سلامت شود و در نتیجه سازمانهای بیمه گر پایه میتوانند بخشی از منابع خود را به این موضوع اختصاص بدهند.
سواد سلامت به طور مستقیم بر توانایی افراد برای حفظ سلامتی تاثیر میگذارد و این در حالی است که بر اساس پژوهشهای انجام شده، سواد سلامت جامعه ایرانی در سطح مطلوبی قرار ندارد و باید توجه کرد که مسئولیت ارتقای این توانمندی فقط بر دوش وزارت بهداشت نیست و باید آن را اقدامی بین بخشی بدانیم و برای آن هزینه کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اقداماتی که تجربه نشده یا اقدامات سطحی برای جوانی جمعیت جواب نمیدهد و رویکردهای فرهنگی و اجتماعی باید اصلاح شده و همه دستگاهها باید وظیفه خود را انجام بدهند.
پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت گفت: هیچ وقت در رسانههایی مانند صداوسیما و رسانههای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی چیزی در این زمینه گفته نمیشود که تریاژ چیست، چه بیمارانی باید به اورژانس یا مراکز بهداشت یا کلینیکها مراجعه کنند و چنین آموزشهایی به مردم ارائه نمیشود.
میزگرد هنر، جراحی و بیمار که به دیدار و هماندیشی جمعی از چهرههای فرهنگی، هنری و ورزشی با پزشکان کشورمان اختصاص داشت در دومین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران برگزار شد.
رییس گروه دارویی سیناژن به بهانه انتشار کتاب بتا درباره موضوع این کتاب توضیح داد و گفت: عنوان کتاب برگرفته از اولین دارویی است که توسط گروه دارویی سیناژن تولید شد.
جمعی از معاونان فرهنگی و دانشجویی سابق وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در نامهای به وزیر بهداشت نوشتند: معاون جدید فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مدیری با تجربه در حوزههای فرهنگی و دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی و دارای مقبولیت بین دانشگاهیان باشد.
ماریا برانیاس موررا، زن سال خورده اسپانیایی و متولد سانفرانسیسکو آمریکا که نامش به عنوان پیرترین انسان شناخته شده در جهان ثبت شده بود، در سن ۱۱۷ سالگی درگذشت.
جمعی از کارکنان شاغل و بازنشسته حوزه سلامت با امضای کارزاری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست کردند که از ظرفیت خوابگاههای علوم پزشکی برای اسکان شاغلان حوزه سلامت در ایام تعطیل استفاده شود.
سید ابراهیم رییسی هشتمین رییس جمهوری ایران روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ پس از افتتاح سد قیز قلعهسی در مسیر افتتاح پروژه ارتقای کیفیت پالایشگاه تبریز در منطقه ورزقان دچار سانحه سقوط بالگرد شد و به همراه وزیر امور خارجه و امام جمعه تبریز به شهادت رسیدند.