دانشجویی
افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی در سال ۱۴۰۰ برای اجرا ابلاغ شد و بسیاری از کارشناسان نظام سلامت، این مصوبه را آسیب زا می‌دانستند و از طرفی عده‌ای دیگر با استدلال کمبود پزشک، بر آن دمیدند و بر خلاف نظر ارکان مختلف حوزه سلامت، این مصوبه به صورت ناقص اجرایی شد.
دبیر دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی گفت: اگر قرار باشد افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی منجر به افزایش رقابت در این حیطه شود، بدون شک اضافه درمانگری رخ می‌دهد که هم برای سلامت بیماران ضرر دارد و هم بودجه دولت و بیمه‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه پزشکان جوان تمایلی به ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی ندارند و مسئولان در دولت‌های قبل به جای پرداختن به دلایل این بی‌رغبتی و تلاش برای رفع این معضلات، به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی روی آوردند که اقدامی کاملا اشتباه بود.
وزیر بهداشت گفت: بازنگری در مصوبه افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری رییس جمهور و دبیر این شورا دنبال می‌شود و همچنین در مورد سهمیه‌های ورودی به دانشگاه و عدالت آموزشی نیز بازبینی خواهد شد.
دبیر شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی گفت: فردا این دانشجویان پزشکی می‌خواهند به بیمارستان و بالای سر مریض و اتاق عمل بروند، اما با این امکاناتی که جوابگو نیست، قطعاً ما پزشک باسواد تربیت نخواهیم کرد، پس این نقد، نقد واردی است.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: دوران دستیاری با دریافت‌های نامتناسب و غیرواقعی و تغییر فرمول برای مبلغ جریمه انصراف، تاب آوری دستیاران پزشکی را کاهش داده و شاهد عدم اقبال رزیدنت‌ها به رشته‌های مهمی مانند طب اورژانس، بیهوشی، اطفال، داخلی، جراحی و غیره هستیم.
دبیر بانوان متخصصین طرحی سازمان نظام پزشکی گفت: یک نوع پرداختی عجیب و غیر قابل باوری در دوره طرح پزشکان رخ می‌دهد که هیچکس جز پزشکانی که این دوره را گذرانده باشند هم باور نمی‌کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر صحت و سقم سهمیه‌ها و درصدها و این‌که آیا نیازی به ایجاد تغییرات در آنها وجود دارد در حال بازنگری و ارزیابی است و این تغییرات باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.
بر اساس گزارش کوتاهی که وزارت بهداشت درباره برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت مجازی و با حضور محمد رضا ظفرقندی منتشر شده، عمده‌ترین مشکلات مطرح شده حول محور معضل افزایش ظرفیت پزشکی بدون توجه به توسعه زیرساخت‌ها و پیش نیازها بوده است.
وزیر بهداشت از پیشنهاد و تصویب احتساب دوره دستیاری به عنوان شغل در جلسه اخیر با حضور رییس جمهور و اعضای دولت خبر داد و ابراز امیدواری کرد که مجلس نیز این موضوع را تصویب کند.
وزیر بهداشت گفت: امروز نسبت به گذشته در حوزه پژوهش و ارتباطات بین المللی احساس نزول تدریجی می‌کنیم و باقی ماندن در مرزهای دانش نیازمند ارتباطات بین المللی است و اگر نتوانیم با دانشگاه‌های معتبر جهان، رفت و آمد، کنفرانس مشترک و دوره‌های علمی برگزار کنیم، دچار عقب ماندگی می‌شویم.
رییس جمهوری گفت: اساتید و نخبگانی که با وجود همه مشکلات در کشور مانده‌اند، نباید دچار حاشیه شوند و باید از آنها حمایت کنیم و قطعا باید قدر آنها را بدانیم و تلاش کنیم که مشکلات و موانع پیش‌ روی آنها برداشته شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم به تاسی از رهبر معظم انقلاب بر رافت اسلامی گفت: حکم انضباطی یکی از دانشجویانی که اخیرا مورد بازبینی و بخشش قرار گرفته بود به دلیل متنبه نشدن این دانشجو، لغو شد.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش حق الزحمه کارورزان و دستیاران به تفکیک مجرد و متاهل تا پایان مهر ماه امسال خبر داد.
جمعی از پزشکان عمومی و دستیاران تخصصی پزشکی با ثبت کارزاری خطاب به وزیر بهداشت نوشتند: وزارت بهداشت با وجود دو رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر اینکه اخذ ضمانت و وثیقه از حدود اختیارات آن وزارت خارج است، همچنان شرایط ویژه‌ای برای ضامنین و وثیقه جهت دوره دستیاری تعیین کرده است.
جمعی از معاونان فرهنگی و دانشجویی سابق وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در نامه‌ای به وزیر بهداشت نوشتند: معاون جدید فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مدیری با تجربه در حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دارای مقبولیت بین دانشگاهیان باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشنهاد می‌کنم رییس جمهور چهاردهم به عنوان اولین کار، تا حد ممکن مقررات زدایی کند و دولت را به نقش اصلی خودش یعنی تولیت برگرداند و اجرا را به مردم و بخش خصوصی، نه به صورت خصولتی واگذار کند.
دولت چهاردهم در حالی به سمت شکل گیری می‌رود که مسائل سلامت به عنوان یکی از نیازهای اساسی جامعه در حداقل یک دهه اخیر اهمیت بیشتری پیدا کرده و در عین حال ساختار نظام سلامت نیازمند اصلاحاتی بنیادین است و از طرفی برخی طرح‌های بر زمین مانده باید اجرایی شوند.
ماجرای خودکشی دستیاران پزشکی یا رزیدنت‌ها که در سال‌های اخیر بیشتر از همیشه رسانه‌ای شده، نشان از وضعیت هشداری دارد که اگر سریع‌تر به آن رسیدگی نشود، هر از گاهی شاهد سوت ممتد و ایستادن زندگی یکی از این افراد هستیم که خودشان برای زندگی بخشیدن به بیماران در حال آموزش هستند.
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: دوره دستیاری در حال حاضر به گونه‌ای رقم خورده که گذراندن آن تقریبا غیرممکن شده و دستیاران پزشکی وظایف بسیار سنگین آموزشی دارند، اما حق‌ الزحمه‌ای که می‌گیرند بین 7 تا 10 میلیون تومان است.
انتها123456