علی رضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت کشورمان در حاشیه چهاردهمین اجلاس وزرای بهداشت بریکس که در مسکو برگزار شد، با میخاییل موراشکو وزیر بهداشت روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
رییس انجمن پزشکان عمومی گفت: نقصی که در مدیریت نظام سلامت وجود دارد، شکاف بزرگ موجود بین انجمنها و فعالان صنفی با مدیران وزارت بهداشت است که باید ترمیم شود.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش حق الزحمه کارورزان و دستیاران به تفکیک مجرد و متاهل تا پایان مهر ماه امسال خبر داد.
وزیر بهداشت گفت: طبق دستور رییس جمهور و قانون هفتم و سیاستهای ابلاغی رهبری، پرونده الکترونیک سلامت باید عملیاتی شود و در خصوص بودجه عملیاتی شدن نیز با سازمان برنامه و بودجه مشورت شده تا بتوان این موضوع را که سالهاست پیش بینی شده و در قوانین آمده، اما اجرایی نشده، در این دوره اجرا کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در این دوره، تمرکز اصلی دانشگاه روی نیروی انسانی است و به همین دلیل، هیچ پروژه عمرانی جدیدی آغاز نخواهد شد و تکمیل پروژههای نیمهکاره، بازسازی و نوسازی بخشهای مورد نیاز در اولویت قرار دارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق دستور رییس جمهور باید هم درباره دانشجویان و هم اساتید بازبینی صورت گیرد و طبق سیاستهای ابلاغی بار دیگر مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل یک شرکت داروسازی گفت: هیچ جا نوشته نشده که به دلیل تعارض منافع، افراد حرفهای را حذف کنید و متاسفانه در حال حاضر به دلیل تعارض منافع، برخی نخبگان و افراد کارآمد کنار گذاشته میشوند که نتایج آن را در حوزه سلامت مشاهده میکنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: راه حل برطرف شدن تعارض منافع، شفافیت فرآیندهاست و هرچقدر شفافتر باشد، وضعیت بهتر میشود و در این زمینه، دولت الکترونیک و رسانههای آزاد میتواند کمک کننده باشد.
یک فعال حوزه سلامت گفت: در نظام سلامت کسی مفهوم تعارض منافع را به رسمیت نمیشناسد و ما باید بپذیریم این موضوع وجود دارد و در مقابل آن باید مدیریت تعارض منافع را در دستور کار قرار داد که میتواند به وسیله قانون گذاری یا رسانه آزاد یا شفافیت در مصوبات یا ایجاد ساز و کار فناوری اطلاعات و ساختار حقوقی انجام شود.
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: تا زمانی که اتاق شیشهای در حوزه سلامت پذیرفته نشود، کلیه قسمتهایی که باعث تعارض منافع میشود را باید رصد کرد و اجازه ایجاد آن را نداد.
یک فعال حوزه سلامت گفت: بخشی از بحث تعارض منافع به نظارتهای بیرونی مرتبط میشود که یکی از این نظارتها به رسانههای مستقل بر میگردد و در واقع رسانهها نباید نقش روابط عمومی وزارت بهداشت یا انجمنها را بازی کرده و خبرنگاران تخصصی برای ورود به حوزه سلامت با ممنوعیت مواجه نشوند.
رییس هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان مکملهای غذایی، رژیمی، ویتامینی و گیاهی ایران گفت: دولتها عامل اصلی ایجاد تعارض منافع هستند و برای کاهش تعارض منافع باید دولت را کوچک کرد و فرایندها را تحت کنترل دولت الکترونیک قرار داد و بخش خصوصی را تقویت کرد.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل گفت: تعارض منافع تبدیل به برچسبی شده که به همین ترتیب هنوز وزارت بهداشت نتوانسته ریاست سازمان غذا و دارو را تعیین و اعلام کند و این در حالیست که مشکلات فراوانی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد.
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: ارز دارو و تجهیزات پزشکی به هیچ عنوان نباید تا پایان سال تغییر کند و در غیر این صورت، پوست موزی زیر پای دولت خواهد بود.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل گفت: بهتر بود درباره انتخاب معاونان وزیر بهداشت یا رییس سازمان غذا و دارو از انجمنهای مرتبط مشورت بگیرند و سپس وزیر بهداشت بتواند از بین این افراد، انتخاب کند، اما در مورد سازمان غذا و دارو تاکنون از انجمنها مشورتی گرفته نشده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی علی رضا رییسی را به عنوان معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به پایین آمدن سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی و تاثیر آن بر روی دارو و تجهیزات پزشکی گفت: نگرانی جدی ما این است که اگر در نیمه دوم سال، ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را نیز مانند دارو حذف کنند، بدون شک با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستانها رو به رو خواهیم شد.
مسئول کمیته انتصابات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ساز و کار انتخاب معاونان و مدیران این وزارتخانه را توضیح داد و گفت: این کمیته مشورتی محسوب شده و انتخاب اصلی معاونان بر عهده شخص وزیر بهداشت است و البته تاکنون نفراتی که انتخاب شدهاند، جزو گزینههای اصلی کمیته بودهاند.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در وزارت بهداشت نیازمند گفتمان مشترک هستیم، زیرا پراکندگی زیادی بین معاونتها شکل گرفته و باید هماهنگیهایی بین معاونتهایی مانند بهداشت و درمان و توسعه شکل بگیرد و در نتیجه در چیدمان معاونان وزیر بهداشت باید به این موضوع توجه کرد.
یک فعال صنفی حوزه سلامت گفت: اگر نگاه تقویتی به حوزه بهداشت نداشته باشیم، ظرفیت حوزه درمان نمیتواند پاسخگو باشد و در بسیاری از کشورهای پیش رفته، حوزه بهداشت و پیشگیری تقویت میشود، اما در ایران توجه چندانی به این موضوع در طول سالها نشده است.