عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: اصلاح تعرفهها نخستین اقدام و گامی است که باید برای بهبود وضعیت پزشکان عمومی برداشته شود و اگر اصلاح تعرفهها محقق شود، درآمد بیمارستانها افزایش و زمان پرداخت کاهش مییابد.
عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت مجلس گفت: برخی عوامل مانند مهاجرت باعث خروج کادر درمان از سیستم شده و برخی دیگر از این نیروها هم بازنشسته میشوند و با وجود این شرایط مجوز استخدام پرستار داده نمیشود و این بی توجهی و بی تفاوتی، کمبود نیروی انسانی در یک دهه آینده را در پی دارد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: در برخی بیمارستانها تا زیرمیزی از بیماران نگیرند، آنها را به اتاق عمل نمیبرند.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی تاثیر آلودگی هوا بر سلامت شهروندان پرداخت و نوشت: در گزارشی که وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ تهیه کرد، میانگین جزء مرگ کل منتسب به ذرات معلق در کشور برابر با ۱۲.۵۹ درصد است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در حال حاضر برای ثبت سفارشهای تجهیزات و ملزومات پزشکی در سه ماه جاری مبلغ ناچیزی ارز نیمایی تخصیص پیدا کرده و سازمان برنامه نیز تخصیص مناسب نداشته و اعطای تسهیلات به زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات با مقاومت بانکهای عامل دچار اختلال است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: آنچه که این روزها در جامعه اتفاق میافتد اعتراض مردم نسبت به کمبود دارو به ویژه داروی بیماران خاص است و در حوزه انتخابیه مردم به صورت جدی نسبت به تامین دارو گلایه دارند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آخرین وضعیت تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای شرکتهای دارویی گفت: قرار بود بانکها نزدیک به ۳۰ همت تسهیلات پرداخت کنند؛ بانک مرکزی میگوید ابلاغ کردیم، ولی هنوز شرکتهای دارویی از این موضوع بهرهمند نشدند.
محسن فتحی نماینده سنندج در مجلس در حالی رییس جمهور را خطاب قرار داد و نارضایتی مردم از تغییر آغاز ساعت کار ادارات را به گردن دولت انداخت که دولت تنها مجری قانون مصوب مجلس در زمینه تثبیت ساعت رسمی است.
نمایندگان مردم در مجلس، وزارت بهداشت را مکلف کردند تا پایان سال ۱۴۰۲ ادغام خدمات طب ایرانی را در شبکه بهداشتی کشور به پوشش صد درصدی برساند و نیز به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم حداقل ۳ خدمت حوزه طب ایرانی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.
نمایندگان مجلس، بیمه سلامت را مکلف کردند نسبت به پوشش خدمات در دو صندوق بیمه همگانی و بیمه روستاییان و عشایر مثل سایر صندوقهای بیمهای اقدام کرده و خدمات در صورت مراجعه به بخش خصوصی و مراجع خارج از نظام ارجاع، به میزان پایه بخش دولتی تحت پوشش قرار داشته باشد.
نمایندگان مجلس، سازمان بیمه سلامت ایران را مکلف کردند با همکاری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک ضمن استقرار پایگاه ملی بیمههای سلامت کشور و ادغام آن با پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان درمان کشور ضوابط و دستورالعمل نحوه به روزرسانی و بهره برداری از آن را ابلاغ کند.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت را مکلف به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده در سطح ۱ و ۲ و ۳ و با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در کشور اعم از دولتی و غیردولتی کردند.
دبیر کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس ضمن تشریح مصوبات صحن مجلس اعلام کرد: کارانه پزشکان اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص درمانی تمام وقت جغرافیایی از مالیات پلکانی حذف شده است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: نظام سلامت به منابع مالی نیاز دارد و حتی برای سال آینده نگران تامین پزشک عمومی جهت اجرای طرح پزشکی خانواده هستیم.
به نظر میرسد پنج تبصرهای که در بودجه ۱۴۰۲ به حوزه سلامت اختصاص یافته چندان استخواندار نیست و نیاز به برخی بازنگریها دارد و این نیاز آنقدر جدی است که مرکز پژوهشهای مجلس نیز روی آن نظر دارد و بر اعمال برخی تغییرات در متن لایحه بودجه تاکید میکند.
نمایندگان مجلس در بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سازوکار مالیات پزشکان شاغل در مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نیروهای مسلح، خیریهها و شرکتهای دولتی را مشخص کردند.
روزنامه خراسان نوشت: عبدالحسین روح الامینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که این روزها هرجا بحثی درباره استیضاح وزیر بهداشت مطرح میشود، نام او هم به میان میآید، طراح دهمین استیضاح وزیر بهداشت است که توانست برای این تقاضا 60 امضا در سامانه مجلس ثبت کند، اگرچه با مستنداتش میگوید که از 11 نفر دیگر هم امضای دستی دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سهم طرح دارویار در بودجه ۱۴۰۱، مبلغ ۷۲ هزار میلیارد تومان بود، اما در بودجه ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده و پیشبینی ما برای پیشنهاد ۱۰۵ هزار میلیارد تومان است. تفاوتی که در این زمینه وجود دارد نگرانیهای زیادی را در این حوزه ایجاد میکند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ گفت: بودجه اجرای برنامههای نظام ارجاع و پزشک خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به میزان ۴۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان آن ذیل سازمان بیمه سلامت است.
رییس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از عدم تعیین تکلیف بودجه سلامت الکترونیک در سال ۱۴۰۱ انتقاد کرد.