نظام پرداخت در حوزه سلامت، فقط یک سازوکار مالی برای انتقال منابع از خریدار به ارائه دهنده خدمت نیست، بلکه یکی از موثرترین ابزارهای رفتارساز در این حوزه محسوب میشود و میتواند به طور مستقیم بر نوع، حجم و زمان ارائه خدمات تاثیر بگذارد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای اجرای پزشکی خانواده نیازمند فرهنگ سازی و اطمینان بخشی به مردم هستیم تا بتوانند برای همراهی و حمایت، تصمیم گیری کنند و از طرفی مسئولان هم باید با اجرای این برنامه همراه شوند.
در میان هیاهوی پر زرق و برق تحول دیجیتال، از پرونده الکترونیک سلامت تا پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی، یک بعد بنیادی، زیربنایی و تعیینکننده در فضای سلامت ایران نادیده گرفته شده است: حکمرانی داده.
نظام سلامت، ستون فقرات عدالت اجتماعی در هر کشور است، اما این ستون، بدون منابع پایدار و ساختار مالی منسجم، توان ایستادگی ندارد و نکته مهم اینکه بسیاری از کارشناسان و سیاستگذاران سلامت در ایران، بارها هشدار دادهاند که استمرار خدمترسانی در حوزه سلامت، نیازمند بازنگری در شیوه تامین منابع مالی است.
استاد اپیدمیولوژی گفت: نظام پرداخت و تامین منابع مالی سلامت در کشور ما مشکل دارد و از طرفی مجموعهای از ارائه خدمات درمانی در بخش دولتی، خصوصی، بیمهها، خیریهها و غیره در حوزه سلامت وجود دارند که همین موضوع باعث بی عدالتی میشود.
وزیر بهداشت در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی بر تداوم پیگیریهای وزارت بهداشت در زمینه اصلاح نظام پرداخت کادر درمان، اتصال سامانههای مختلف درمانی و ساماندهی نظام دارویی کشور تاکید کرد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: نظام سلامت به واسطه افزایش هزینهها و محدودیت منابع و آزاد سازی نرخ ارز، مجبور است به سمت اجرای پزشکی خانواده برود و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.
پزشک و فعال صنفی سلامت گفت: پول پاشی در نظام سلامت بدون در نظر گرفتن منابع و نیروی انسانی، دور باطلی است که نمیتوان در آینده هم این شرایط را ادامه داد و این در حالیست که نمیتوان بیمارستان را به دلیل کمبود نیرو تعطیل کرد.
رییس انجمن علمی مامایی گفت: همه میدانیم که تعرفههای درمانی واقعی نیست و از طرفی منجر به بروز بی اخلاقیهایی میشود و تا وقتی نظام سلامت به سمتی نرود که تعرفهها واقعی و بیمهها تقویت شوند، هر نسخهای نوشته شده و بیمه باید آن را پرداخت کند.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل گفت: تعرفه خدمات درمانی در سالهای اخیر همواره از قیمت تمام شده آن خدمات کمتر بوده و ادامه این روند باعث وضعیتی شده که نه تنها دستمزد و ویزیت پزشکان تحت تاثیر قرار گرفته، بلکه در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، تهیه غذای بیمارستانها و غیره هم تاثیر گذاشته است.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: چند تعرفهای بودن در نظام سلامت باید حذف شده و فقط یک تعرفه داشته باشیم و بخش دولتی و خصوصی هم نداشته باشیم و دولت اگر صلاح دانست، یارانه اضافه بپردازد و بخش دولتی را تقویت کرده و هزینهای که از بیمار در بخش دولتی گرفته میشود را کاهش بدهد.
پزشک عمومی و فعال صنفی حوزه سلامت گفت: وقتی همه موارد ارائه خدمت در تعرفههای درمانی تفکیک نشده و متناسب افزایش پیدا نمیکند، اگر یک مرکز دخل و خرج مناسب نداشته باشد، مجبور به ارائه تقاضای القایی خواهد شد و به طور مثال تزریقات و نوار قلب و غیره افزایش پیدا میکند.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: افزایش تعرفههای درمانی به این معنی نیست که اگر حقوق یک پزشک، ۳۰ میلیون تومان در ماه است، اگر تعرفههای درمانی ۳۰ درصد اضافه شده، حقوق پزشک به نزدیک ۴۰ میلیون تومان میرسد، بلکه حق ویزیت و حقوق پزشک مانند سایر بخشها افزایش پیدا میکند.
یک متخصص پزشکی خانواده گفت: مهمترین مشکل حوزه سلامت، کمبود پزشک نیست، بلکه توزیع نادرست و پرداختیهای نامناسب است که در کلیه سطوح از پزشک عمومی تا فوق تخصص جریان دارد.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: رابطه مالی پزشک و بیمار حتما باید حذف و عدد واقعی تعرفهها تعیین شود و امیدوارم در ماههای آینده، عدد واقعی ارائه خدمات سلامت را اعلام کنیم و باید بدانیم که اگر در دولت دکتر پزشکیان و وزارت دکتر ظفرقندی، نتوانیم تعرفه منطقی داشته باشیم، هیچ وقت نخواهیم توانست چنین چیزی را محقق کنیم.