اعتیاد
وزیر کشور گفت: اگر درمان معتادان هدفمند نباشد و این افراد از چرخه اعتیاد خارج نشوند، به حجم معتادان اضافه خواهد شد و باید روی درمان تاکید و شیوه نامه‌ها و درمان‌ها و داروهای جدید بررسی شود.
معتادان گمنام یک انجمن عام المنفعه و یک سازمان مردم نهاد است که اعضای آن را زنان و مردانی تشکیل داده‌اند که اعتیاد به مواد مخدر، مشکل اصلی زندگی آنها بوده و حالا به صورت خودجوش، اختیاری و به طور مرتب در جلسه‌های این انجمن شرکت می‌کنند.
آن‌چه این روزها با عنوان قلیان اکسیژن در رسانه‌ها مطرح می‌شود، موضوعی قدیمی است که اگر به عمق ماجرا توجه شود، بودنش بهتر از شرایط حاضر و مصرف قلیان‌های طعم‌دار و فرو دادن دود در ریه است؛ اما آیا می‌توان به چنین طرحی به شکل سیاه و سفید یا خوب و بد نگاه و آن را فقط تائید یا رد کرد؟
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به‌ صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی در ۱۰ استان کشور آغاز شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: توزیع متادون در داروخانه‌ها مانند واگذاری توزیع دارو به عطاری‌ها است و نباید به دنبال راهکارهای غیرمنطقی و غیرکاربردی باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش مالیات بر سیگار در برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه دیده شده و بعد از گذشت ۲ سال توانستیم در قالب برنامه هفتم توسعه بند افزایش مالیات بر سیگار را به تصویب برسانیم.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره تاثیر استفاده از داروی بوپره‌نورفین در درمان اعتیاد توضیحاتی ارائه کرد.
نایب رییس انجمن داروسازان ایران گفت: بر اساس قوانین توزیع دارو باید در داروخانه‌ها و بر اساس فهرست دارویی انجام شود، اما در دهه 80 مسیر توزیع برخی داروها به کلینیک‌های ترک اعتیاد رفت و با این تخلف دچار چالش‌هایی شدیم که ضروری است چرخه توزیع داروهای مخدر به داروخانه برگردد تا بتوان اصالت و رهگیری توزیع این دارو‌ها را رصد کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: صنعت دخانیات با گردش مالی سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان در ایران، ۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم و ۷۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه غیرمستقیم و سرجمع ۱۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه سلامتی به کشور تحمیل می‌کند.
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عدم ابتلای معتادان به ویروس کرونا را حرفی بی پایه و اساس و نوعی فکاهی دانست که در فضای مجازی منتشر شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: از ۲ هزار و ۵۳۱ مرکز نگهداری سالمندان، معلولان و معتادان، تاکنون ۴۵ مرکز به ویروس کرونا آلوده شده‌اند که ۱.۷ درصد کل مراکز بهزیستی کشور را تشکیل می‌دهد.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی گفت: مافیای وحشتناکی پشت قیمت گذاری دخانیات و پرداخت نکردن مالیات برای دخانیات وجود دارد و روزانه ۲۴۰ هزار دلار در دنیا برای تبلیغات دخانیات هزینه می‌‌شود.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت گفت: هزینه بیمه معتادان در بودجه سازمان بیمه سلامت وجود ندارد و قرار بود این بودجه به ستاد مبارزه با مواد مخدر اختصاص پیدا کند.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: آمارها نشان می‌دهد از هر دو مصرف کننده تزریقی مواد مخدر، یک نفر به ویروس هپاتیت مبتلاست، در حالی که از هر ۸ معتاد تزریقی یک نفر HIV مثبت است. نگران HIV هستیم در حالی که خطر هپاتیت بیشتر است.
معاون وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد به مواد مخدر در کشور داریم و ۲ نوع رویکرد در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که یکی رویکرد پرهیز و عدم ابتلاء است که از مبارزه با قاچاق شروع می‌شود.
یک روان شناس گفت: طبق پژوهش‌های انجام شده، سوء مصرف مواد مخدر طی سال‌های اخیر بین نوجوانان افزایش یافته است. بر اساس گزارش سازمان بهزیستی، حدود ۴ درصد معتادان مصرف خود را از ۱۵ تا ۱۹ سالگی آغاز کردند.
سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: سال گذشته 3 هزار و 672 نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر و محرک در کشور جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با سال 96 که آمار تلفات 3 هزار و 56 نفر بود، با افزایش 20 درصدی مواجه شده است.
معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: سن شروع مصرف مواد مخدر در کشور نسبت به گذشته کاهش یافته و به 15 سال رسیده است و شاید موضوع کنجکاوی در سن نوجوانی یا باورهای غلط درباره مصرف برخی مواد مخدر باعث این موضوع شده باشد.
اغلب پژوهش‌های انجام شده حاکی از آن است که از اوایل ۱۲ تا ۱۴ سالگی تا اوخر ۱۵ تا ۱۷ سالگی و دوره نوجوانی دوره بسیار حیاتی و اساسی برای آغاز مصرف مواد مخدر است.
رییس پلیس تهران بزرگ درباره پخش فیلم چند دختر جوان که گفته می‌شود ماده مخدر جدیدی به نام توت فرنگی مصرف کردند، گفت: فیلم منتشر شده در فضای مجازی در اختیار پلیس‌های تخصصی قرار گرفته است تا صحت و سقم آن تایید شود.
123